Sisteme de alarmare la efractie

Sistem_alarma_pitesti

Sistemul de alarma la efractie este necesar pentru protectia electronica a persoanelor si bunurilor impotriva furturilor si a patrunderilor neautorizate.

Aceste sisteme sunt recomandate tuturor proprietarilor, cu scopul descurajarii infractorilor si avertizarii patrunderii persoanelor neautorizate in spatiul protejat.

Sistemele de alarma sunt necesare atat pentru locuinte cat si pentru spatii comerciale.

Cei mai multi proprietari decid sa-si achizitioneze un sistem de alarma doar dupa ce ei insisi sau vecinii lor au fost victimele unei spargeri sau tentative de efractie. Pe timp de noapte, sau atunci cand suntem plecati de acasa, sistemul de detectie si alarmare la efractie va fi receptiv la o incercare de intrare prin activarea alarmei.

Sistemul poate fi conectat la un dispecerat de interventie si monitorizare, alerteaza echipa de interventie rapida ce va putea interveni chiar in momentul efractiei.

Echipamentele de semnalizare acustica si luminoasa ca sirenele si lampile de avertizare ofera o protectie sporita chiar prin factorul de intimidare. Modulele speciale de comunicatie va pot anunta in timp real chiar pe telefonul mobil de o eventuala efractie in spatiul protejat.Gradul de complexitate al sistemelor de detectie si alarmare la efractie creste proportional cu dimensiunile cladirilor sau a proprietatilor care trebuiesc protejate.

Sisteme Alarmare la Efractie_html_m63de80a9

Utilizarea sistemelor de alarma cu protectie perimetrala reprezinta alegerea optima pentru a detecta orice incercare de patrundere prin efractie, chiar din momentul in care intrusul accede in zona protejata.
Pentru realizarea unei protectii eficiente, este necesara completarea sistemului de alarma cu un sistem de supraveghere video.

Compania noastra ofera solutii de securitate care se adreseaza atat proprietarilor de apartamente, case, vile cat si firmelor sau institutiilor ce impun un nivel de securitate mai ridicat.

Echipamente cu care noi lucram si pe care le recomandam clinetilor nostrii sunt echipamente din gama profesioanala si sunt echipamente cu certificari in domeniul securitatii.

Cei mai mari producatori sunt Paradox sau DSC, doua dintre cele mai mari companii dezvolatatore de solutii de securitate, ambii fiind de origine Canadiana.

Sistemul de alarmare si avertizare la efractie poate fi integrat cu sistemul de detectie si alarmare la incendiu, control acces, sau cu sistemul de supraveghere video.

COMPONENTE UNUI SISTEM DE ALARMARE LA EFRACTIE POT FI:

 

Sisteme Alarmare la Efractie_html_49bf431e

    • Centrala de alarmare – contine un sistem de operare propriu ce permite controlul intregului sistem din tastatura de comanda sau care permite chiar si conectarea si administrarea prin Ethernet cu ajutorul smartphone-urilor;

Sisteme Alarmare la Efractie_html_38d75761

  • Tastatura de comanda si control de tip LED sau LCD sau chiar Touchscreen, permite armarea si dezarmarea sistemului, programarea centralei, indica starea sistemului si permite afisarea istoricului de evenimente;

 

Sisteme Alarmare la Efractie_html_m4fa89166

  • Detectoare de miscare – prezenta (PIR) pot fi atat pentru interior cat si pentru exterior. Uele dintre acestea permit posibilitatea reglarii sensibilitatii de detectie, astfel incat pot fi cu imunitate la animale sau la perturbatii electromagnetice;

 

Sisteme Alarmare la Efractie_html_m5de5115

  • Detectoare de geam spart – prin analizarea spectrului audio si infrasunetelor, sunt special destinate detectarii spargerii geamurilor sau zgmotoului produs de taierea acestuia;

 

Sisteme Alarmare la Efractie_html_m7299c011

  • Detectoare de soc sau de vibratii sunt in mare masura cu sensibilitate de detectie reglabila, ele fiind destinate protejarii incintelor gen tezaur sau camere speciale din incintele institutiilor bancare sau protejarii caselor de bani, tablourilor sau altor obiecte de valoare care pentru a fi sustrase necesita manevre de lovire sau bruscare;

 

Sisteme Alarmare la Efractie_html_m5977e5a7

  • Contactele magnetice sunt folosite pentru protejarea usilor si a ferestrelor, fiind instalate in punctele de acces vulnerabile;

 

Sisteme Alarmare la Efractie_html_41c8774e

  • Sirenele de interior sau de exterior permit vizualizarea starii de alarma a sistemului, avertizarea facandu-se atat acustic cat si optic. Este necesara montarea sirenelor de avertizare in locuri cat mai vizibilie, si cu un acces la ele cat mai dificil pentru a descuraja orice tentativa de sabotaj;

 

Sisteme Alarmare la Efractie_html_m67bfd2cd

  • Modulele de comunicatie la distanta (apelator telefonic, comunicator GPRS, modul IP) permit prin intermediul acestora ca alarmele sa fie transmise la un dispecerat de monitorizare sau pe telefonul mobil al proprietarului;

 

Sisteme Alarmare la Efractie_html_mad56e59

  • Acumulatori mentin sistemul in functiune dupa intreruperea energiei eectrice pentru o perioada determinata de timp, care depinde foarte mult de numarul de elemente de detectie instalate. Tocmai de aceea este recomandata o revizie perioadica a acestor componente pentru a evita o oprire accidentala a sistemului in cazul unei pene de curent.